Aanmelden
facebook twitter

Lijst 10

Dit onderzoek is inmiddels afgesloten. Wij willen alle deelnemers hartelijk bedanken voor hun bijdrage!

Bent u nieuwsgierig naar de resultaten van dit onderzoek? Hou dan de website van het Nederlands Tweelingen Register in de gaten!

Introductie vragenlijstonderzoek Lijst 10

Welkom bij het nieuwe vragenlijstonderzoek van het Nederlands Tweelingen Register! Een belangrijk onderwerp binnen dit onderzoek is het gebruik van verschillende middelen, zoals bijvoorbeeld nicotine en alcohol. Naast een aantal vragen over nicotine en alcohol zullen we u ook vragen voorleggen over uw huidige cafeïnegebruik en uw gebruik van cannabis nu en in het verleden. Ook als u deze middelen niet (heeft) gebruikt is uw bijdrage zeer waardevol. Daarnaast stellen wij u vragen over uw gezondheid, werk, gezin en persoonlijkheid.
In het voorjaar van 2013 hebben we de oudere NTR-deelnemers een papieren lijst toegestuurd. Een grote groep NTR-deelnemers ontving in oktober 2013 een uitnodiging om de vragenlijst online in te vullen. Als u de online vragenlijst enkele weken na het versturen van de uitnodiging nog niet heeft ingevuld sturen wij u automatisch een papieren versie toe, hier hoeft u niets voor te doen.

Op deze website vertellen wij meer over het onderzoek, klik links om direct naar een van de onderdelen te gaan.