Aanmelden
facebook twitter

Lijst 10

Klik hier voor de online vragenlijst 10

 

Het invullen van de vragenlijst neemt ongeveer 25 tot 45 minuten in beslag. Zowel de gebruikersnaam als het wachtwoord bevatten alleen maar 'normale' cijfers en letters. Het getal nul is aangegeven als 0 met een streepje erdoor heen zodat er een duidelijk verschil is tussen het getal nul en de letter O.

U kunt op elk moment stoppen (de antwoorden worden dan opgeslagen) en later doorgaan. Als u opnieuw inlogt komt u op de plek terecht waar u gebleven was.

Alleen als u voor 28 oktober heeft ingelogd komt u, als u nu opnieuw inlogt, aan het begin van de vragenlijst terecht (door een klein technisch probleempje). Uw antwoorden staan allemaal nog ingevuld, dus u kunt vooruit klikken naar het punt waar u gebleven was. Onze excuses voor het ongemak.

 

Introductie vragenlijstonderzoek Lijst 10

Welkom bij het nieuwe vragenlijstonderzoek van het Nederlands Tweelingen Register! Een belangrijk onderwerp binnen dit onderzoek is het gebruik van verschillende middelen, zoals bijvoorbeeld nicotine en alcohol. Naast een aantal vragen over nicotine en alcohol zullen we u ook vragen voorleggen over uw huidige cafeïnegebruik en uw gebruik van cannabis nu en in het verleden. Ook als u deze middelen niet (heeft) gebruikt is uw bijdrage zeer waardevol. Daarnaast stellen wij u vragen over uw gezondheid, werk, gezin en persoonlijkheid.
In het voorjaar van 2013 hebben we de oudere NTR-deelnemers een papieren lijst toegestuurd. Een grote groep NTR-deelnemers ontving in oktober 2013 een uitnodiging om de vragenlijst online in te vullen. Als u de online vragenlijst enkele weken na het versturen van de uitnodiging nog niet heeft ingevuld sturen wij u automatisch een papieren versie toe, hier hoeft u niets voor te doen.

Op deze website vertellen wij meer over het onderzoek, klik links om direct naar een van de onderdelen te gaan.